κατασκευή ιστοσελίδων τιμές-f

Κατασκευή ιστοσελίδων και τιμές: Πόσο κοστίζει μία ιστοσελίδα και από ποιους παράγοντες εξαρτάται η τιμή της;

Κατασκευή ιστοσελίδων & τιμές – Τι κόστος έχει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας και από ποιους παράγοντες εξαρτάται η τιμή της;

Η τιμή της κατασκευή μιας ιστοσελίδας στα ελληνικά digital agencies, συνήθως κινείται μεταξύ 300€ και 3000€.

Το παραπάνω εύρος τιμών αποτελεί έναν μέσο όρο κοστολόγησης της πλειοψηφίας των εταιρειών κατασκευής ιστοσελίδων καθώς στην πραγματικότητα στο σύνολο της αγοράς η απάντηση βρίσκεται σε τιμές που αγγίζουν από τη μία μεριά τα 100€ και από την άλλη ακόμη και τα 20.000€ ή και παραπάνω.

Γιατί όμως υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση στο εύρος των τιμών στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας; Ας εξετάσουμε έναν προς έναν τους 15 παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται το κόστος της κατασκευής μιας ιστοσελίδας και στο τέλος του άρθρου, θα γνωρίζουν πλέον όλοι από τη μία τις βασικές απαιτήσεις που έχει η δημιουργία ενός website / eshop και από την άλλη το πώς καθορίζεται τελικά το κόστος της κατασκευής.

 

1. ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (WEBSITE ή ESHOP)

Ο διαχωρισμός των ιστοσελίδων είναι ανάλογος με τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων στην παραδοσιακή αγορά. Οι ιστοσελίδες που αφορούν επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ονομάζονται, χάριν συντομίας, websites και αφορούν κυρίως ιστοσελίδες εταιρικής παρουσίασης, ιστοσελίδες με δυνατότητα booking, blogs και ειδησεογραφικές, ενώ οι ιστοσελίδες που αφορούν την πώληση προϊόντων ονομάζονται eshops.

Το κόστος της κατασκευής ενός website σε σύγκριση με αυτό ενός eshop διαφέρει. 

Οι απαιτήσεις ενός eshop, σε επίπεδο λειτουργιών, συνήθως είναι υψηλότερες από αυτές ενός website, καθώς το στήσιμο των προϊόντων, των κατηγοριών τους, των διασυνδέσεων με τις τράπεζες αλλά και τρίτες εφαρμογές, απαιτεί επιπλέον εξειδίκευση αλλά και χρόνο. Έτσι, αναπόφευκτα τα eshops κοστολογούνται διαφορετικά σε σχέση με την κατασκευή “απλούστερου” τύπου ιστοσελίδων. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ένα eshop είναι αποκλειστικά μία ακριβή επένδυση. Ή αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην online αγορά ένα eshop βασικών απαιτήσεων, το οποίο έχει κοστίσει όχι πολλά χρήματα. Διαβάστε όμως το άρθρο ως το τέλος και θα καταλάβετε.

 

2. ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ (CMS ή CUSTOM)

Υπάρχει διαφορά στην τιμή της κατασκευής μιας ιστοσελίδας ανάλογα με τον τρόπο που αυτή θα υλοποιηθεί; Φυσικά και μάλιστα μεγάλη! Ο τρόπος δημιουργίας μιας ιστοσελίδας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με custom κώδικα (παραδοσιακός τρόπος με τη χρήση διαφόρων frameworks) είτε με τη χρήση ενός CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου ή αλλιώς “Προσχεδιασμένη πλατφόρμα δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων”). Τα δημοφιλέστερα CMS είναι τα παρακάτω:

 • – WordPress
 • – Drupal
 • – Shopify
 • – Joomla
 • – Magento
 • – PrestaShop
 • Wix

Λιγότερο δημοφιλή είναι τα Contentful, Sitecore, Umbraco, Sitefinity, Kentico, Magnolia, Hubspot CMS, Grav, Open Cart, Concrete5

Το βασίλειο του WordPress.

Το 2011, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των ιστοσελίδων οι οποίες ήταν κατασκευασμένες χωρίς τη χρήση κάποιου CMS ξεπερνούσε το 76%. 12 χρόνια όμως αργότερα, το 2023, αυτός ο τρόπος δημιουργίας ιστοσελίδων, χωρίς να θεωρείται αναποτελεσματικός ούτε επικίνδυνος, με τα βίας αγγίζει το 33%. Παράλληλα, το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα επιτυχίας των CMS είναι το WordPress το οποίο ενώ το 2011 κατείχε ήδη το 13,1% της αγοράς, το 2023 του ανήκει το 43% της πίτας του συνόλου των websites παγκοσμίως! Το WordPress χρόνο με τον χρόνο ισχυροποίησε και συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση του στην αγορά κάνοντας διαρκώς νέους “φίλους” συγκροτώντας μία πανίσχυρη παγκόσμια κοινότητα.

 

Wordpress-stats-yellowizard
                   Πηγή: w3techs

 

CMS-stats2-yellowizard
Πηγή: w3techs

 

Θετικά της CMS κατασκευής:

 • – Χρήση plugins & themes
 • – Μικρότερος χρόνος υλοποίησης
 • – Χαμηλότερο κόστος

Αρνητικά της CMS κατασκευής:

 • – Μικρότερος βαθμός παραμετροποιήσεων
 • – Χρήση plugins & themes (“εξάρτηση”)

Πότε προτείνεται να επιλέγουμε κατασκευή ιστοσελίδας μέσω CMS και πότε με custom κώδικα;

 • – Η κατασκευή custom ιστοσελίδων, συνήθως συνιστάται για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς υψηλών απαιτήσεων (προφανώς δεν αποτελεί πανάκεια)
 • – Η κατασκευή CMS ιστοσελίδων συνιστάται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ούτε αυτό αποτελεί πανάκεια καθώς δεκάδες κολοσσοί λειτουργούν σε πλατφόρμες στημένες σε WordPress και Drupal,

 

3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (CONTENT)

Μία ιστοσελίδα δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν από τους σκοπούς της αν δεν είχε κείμενα, φωτογραφίες ή και video. Από τις φωτογραφίες του περιβάλλοντος της επιχείρησης, ως αυτές των προϊόντων και από τα κείμενα με τα slogans ως και αυτά της παρουσίασης των υπηρεσιών αλλά και την ιστορία της επιχείρησης.

Βασικό περιεχόμενο για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας:

Κείμενα:

 • – Αρχική σελίδα (διάδοση μηνύματος, ανάδειξη υπηρεσιών ή προϊόντων)
 • – Σχετικά με την επιχείρηση (κείμενα απόδοσης αξιών, φιλοσοφίας και ιστορίας της επιχείρησης)
 • – Προϊόντα και υπηρεσίες (αναλυτικές παρουσιάσεις)
 • – Αξιολογήσεις πελατών
 • – Blog
 • – Call to actions (πλαίσια και κουμπιά που προτρέπουν τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση)
 • – Όροι χρήσης, προϋποθέσεις και άλλα νομικά κείμενα

Φωτογραφίες:

 • – Περιβάλλον επιχείρησης
 • – Εν ώρα εργασίας
 • – Δράσεις και εκδηλώσεις
 • – Προσωπικό και εργαζόμενοι
 • – Προϊόντα

Το περιεχόμενο, λοιπόν, ως βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι στο ντύσιμο μιας ιστοσελίδας παίζει καθοριστικότατο ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής ενός website ή ενός eshop υπό την έννοια πως διαφορετικό κόστος έχει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας αν τα κείμενα και οι φωτογραφίες προϋπάρχουν και διατίθενται από την επιχείρηση και διαφορετική αν θα αναλάβει το digital agency τη δημιουργία του παραπάνω περιεχομένου.

Στη YelloWizard, στις περιπτώσεις που ο πελάτης δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει χρήματα για τη δημιουργία του παραπάνω περιεχομένου, δρούμε συμβουλευτικά δίνοντας τις κατάλληλες κατευθύνσεις στους αρμόδιους της εκάστοτε επιχείρησης έτσι ώστε να παράξουν μόνοι τους τα κείμενα, αναλαμβάνοντας έπειτα, σαν agency, αποκλειστικά την επιμέλειά τους. Για τις φωτογραφίες δεν υπάρχει ανάλογη λύση και η επιχείρηση εμπιστεύεται ή τους φωτογράφους της YW ή αναθέτει το έργο σε κάποιον τρίτο συνεργάτη.

content-yw

 

4. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (DESIGN)

Ανεξάρτητα από τον τρόπο υλοποίησης μιας ιστοσελίδας (custom ή CMS), το design παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής καθώς η πολυπλοκότητά του, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του πελάτη αλλά και τις προτάσεις του web designer, κινείται σε πολλά επίπεδα.

Σε μία ιστοσελίδα, είτε πρόκειται για στατική είτε για δυναμική, μπορεί να χρησιμοποιηθούν από απλά γραφικά ως περίτεχνες δημιουργίες αλλά και animations υψηλού επιπέδου και κατ’ επέκταση να ανεβάσουν το κόστος.

webdesign-yw

 

5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Οι δυνητικές λειτουργίες μιας ιστοσελίδας είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες και στις περισσότερες των περιπτώσεων επηρεάζουν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό το κόστος κατασκευής της. Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες λειτουργίες, πολλές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στο αρχικό πακέτο προσφοράς πολλών agencies.

 1. Σύστημα κράτησης ραντεβού, δωματίων 
 2. Φόρμα επικοινωνίας
 3. Διασύνδεση με social media
 4. Σύστημα πληρωμών
 5. Σύστημα ενημέρωσης αποθήκης
 6. Δυνατότητα αλλαγής γλώσσας
 7. Χάρτης της επιχείρησης
 8. Διαδραστικός χάρτης
 9. Photo gallery
 10. Ebook – online ανάγνωση βιβλίου – περιοδικού

functions-yw

 

6. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΑΡΘΡΩΝ – ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Η εισαγωγή των προϊόντων σε ένα eshop, η εισαγωγή των άρθρων σε ένα blog ή ακόμα και η εισαγωγή των listings σε ένα website μεσιτικού γραφείου είναι διαδικασίες χρονοβόρες και αναπόφευκτα κοστοβόρες που συνήθως επηρεάζουν την τιμή της κατασκευής μιας ιστοσελίδας.

Μία λύση που χρησιμοποιούμε στη YelloWizard για το παραπάνω είναι το κατάλληλο στήσιμο ειδικών εργαλείων που μας παρέχουν τα CMS και έτσι οι εισαγωγές δύνανται να πραγματοποιηθούν, τις περισσότερες φορές, με τρόπους αυξημένης αυτοματοποίησης και εύχρηστους ακόμα και από τους εργαζόμενους της ίδιας της επιχείρησης.

 

7. DOMAIN NAME

Το domain name είναι η διεύθυνση την οποία πληκτρολογεί ο χρήστης, και αντιστοιχεί σε μία συγκεκριμένη ip, με σκοπό να μεταβεί στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Το συγκεκριμένο κόστος είναι ιδιαίτερα μικρό, συνήθως 5 έως 15€ / έτος για τα ελληνικά domain names, αλλά δεν παύει να συνυπολογίζεται στο τελικό κόστος της κατασκευής.

 

8. HOSTING (SERVER)

Ένας συχνός πονοκέφαλος για τους developers, τους επιχειρηματίες αλλά και τους ίδιους τους χρήστες αποτελεί το κομμάτι της ασφάλειας και η ταχύτητας σε μία ιστοσελίδα, 2 έννοιες που σχετίζονται με την επιλογή της εταιρείας hosting και των πακέτων που αυτή προσφέρει, μέσω των οποίων πραγματοποιείται η φιλοξενία της ιστοσελίδας στον server μέσω του οποίου το website “διαμοιράζεται” παγκοσμίως.

Ο κάθε server, που μπορεί να φιλοξενήσει την ιστοσελίδα μας)], είναι διαφορετικός από άποψη δυνατοτήτων, ενώ παράλληλα η κάθε εταιρία παροχής υπηρεσιών hosting έχει τη δική της τιμολογιακή πολιτική.

Τα μεγάλα ζητούμενα κατά την επιλογή του σωστού πακέτου hosting είναι:

 • – Διαθέσιμοι πόροι (ταχύτητα επεξεργαστή, μνήμης RAM, σκληρού δίσκου και χώρος σκληρού δίσκου)
 • – Υψηλά επίπεδα ασφαλείας
 • – Αντίγραφα ασφαλείας (backups)

Ο επιχειρηματίας, λοιπόν, με την καθοδήγηση του digital agency, καλείται να αποφασίσει για το πακέτο που θα πληρώνει ετησίως στην εταιρεία hosting, καθώς αυτό θα διασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την ταχύτητα της ιστοσελίδας αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της.

Σε μερικές των περιπτώσεων τα ίδια τα agencies διαθέτουν (νοικιάζουν) δικούς τους servers.

 

9. BRANDING

Ο όρος branding χρησιμοποιείται περισσότερο στο digital marketing παρά στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας ενώ το βέλτιστο είναι να προϋπάρχει των ενεργειών κατασκευής. Παρόλα αυτά, ειδικά στη χώρα μας, σε πολλές των περιπτώσεων αυτό δημιουργείται παράλληλα με την κατασκευή της ιστοσελίδας. Οι ενέργειες του branding που αφορούν τη δημιουργία ενός website ή eshop είναι οι εξής:

 • – Δημιουργία λογοτύπου
 • – Επιλογή χρωματικής παλέτας (color scheme)
 • – Επιλογή γραμματοσειρών (typography)
 • – Γραφικά
 • – Φωτογραφίες
 • – Μήνυμα & Tone of voice (αποτύπωμα του τρόπου της επικοινωνίας με τους υποψήφιους πελάτες σε επίπεδο κειμένων, αξιών, συγκριτικών πλεονεκτημάτων, φιλοσοφίας του brand)
 • – Εμπειρία χρήστη (UX – Χρηστικότητα, πλοήγηση)
 • – Ιστορία της επιχείρησης

Ως εκ τούτου, το κόστος της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας που δεν έχει ολοκληρωμένο branding είναι διαφορετικό από το κόστος μιας περίπτωσης ιστοσελίδας που έχει.

branding-yw

 

10. S.E.O. 

Ένας όρος που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στον χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων είναι το S.E.O. ή αλλιώς Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

Το S.E.O, με πολύ λίγα λόγια, είναι όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί – ενέργειες (δεκάδες, αν μιλάμε για σωστή δουλειά) σε επίπεδο κώδικα, περιεχομένου και design, και στους οποίους η Google δίνει ολοένα και περισσότερη έμφαση, καθώς μέσω αυτών διαμορφώνεται η κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης και έτσι αυξάνεται η επισκεψιμότητα σε αυτή.

Σημαντικό καθίσταται το γεγονός πως στη χώρα μας, εν έτει 2023, το 90% (και περισσότερο) των ιστοσελίδων δεν πραγματοποιούν επαρκές S.E.O, κάτι το οποίο το κάνει ακόμα περισσότερο δελεαστικό και χρήσιμο για τις επιχειρήσεις που αποφασίζουν να ασχοληθούν σοβαρά και να επενδύσουν σε αυτό, απολαμβάνοντας μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών τους και προφανώς πολλαπλάσιες πωλήσεις! 

Το “σκληροπυρηνικό” S.E.O, το οποίο λίγες εταιρείες έχουν τη βαθιά γνώση να το προσφέρουν, έχει και αυτό κόστος και μάλιστα σημαντικό (ανάλογο του οφέλους που πραγματοποιεί) και αναπόφευκτα επηρεάζει την τελική τιμή της κατασκευής μιας ιστοσελίδας. Προφανώς το κόστος των ενεργειών S.E.O. εξαρτάται από τους καθορισμένους στόχους αλλά και τις προτεραιότητες του πελάτη.

seo-yw

 

11. ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο χρόνος υλοποίησης ενός eshop ή ενός website είναι ένας από τους παράγοντες που πολύ συχνά απασχολεί και έχει προβληματίσει τους επαγγελματίες που απευθύνονται σε έναν προγραμματιστή ή ένα digital agency, συνήθως λόγω:

 • – Κακής εμπειρίας με καθυστέρηση της υλοποίησης προγενέστερου έργου
 • – Ανάγκης για υλοποίηση του έργου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (<1 μήνα)

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σημαντικό είναι να οριστεί ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο που δεν θα ξεπερνά, για την πλειοψηφία των projects, τους 2 ή 3 μήνες αλλά και δεν θα είναι λιγότερο από 1 μήνα. Σε διαφορετικές περιπτώσεις το κόστος, αναπόφευκτα, κατεβαίνει ή ανεβαίνει αντίστοιχα.

deadlines-yw

 

12. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (SUPPORT)

Κομβικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος αλλά προσδίδει και την απαραίτητη ασφάλεια (ή μη) στη λειτουργία μίας ιστοσελίδας είναι η υποστήριξη.

Η υποστήριξη περιλαμβάνει:

 • – Αναβαθμίσεις
 • – Ελέγχους ασφαλείας
 • – Back ups
 • Επίλυση προβλημάτων

Η υποστήριξη είναι σημαντικό να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους επαγγελματίες που παίρνουν την απόφαση να συνεργαστούν με ένα digital agency ή έναν developer, καθώς έτσι καθορίζεται η διαρκής και εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας τους.

Σε πολλές των περιπτώσεων η σημαντικότητα του support υποβαθμίζεται, με γνώμονα το χαμηλό κόστος, με αποτέλεσμα να “κυκλοφορούν” στο internet πεσμένες ιστοσελίδες, ιστοσελίδες με κενά ασφαλείας για τις ίδιες αλλά και τους χρήστες, αλλά και δυσλειτουργικά websites με τις ανάλογες επιπτώσεις στην τσέπη του επιχειρηματία.

support-yellowizard

 

13. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

Τα εργαλεία μετρήσεων των ιστοσελίδων (όπως Google Analytics, Google Search Console), μπορεί να καταγράψουν, μεταξύ άλλων:

 • – Τον ακριβή αριθμό των επισκεπτών
 • – Τη διάρκεια που πλοηγήθηκε ο καθένας
 • – Τα σημεία που επικεντρώθηκε
 • – Τα κλικ που έκανε
 • – Οι λέξεις που αναζήτησε στο Google και του εμφανίστηκε η ιστοσελίδα
 • – Το φύλο και η ηλικία του
 • – Τα ενδιαφέροντά του
 • – Την κατάταξη της ιστοσελίδας στο Google ανά διαφορετικές λέξεις κλειδιά
 • – Τη διαδρομή που ακολούθησε ο πελάτης μέχρι να πραγματοποιήσει κάποια αγορά ή κράτηση στην ιστοσελίδα 
 • – Το conversion rate, δηλαδή το ποσοστό επιτυχημένων ενεργειών ανά συνολικό αριθμό ενεργειών

Όμως το σημαντικότερο, πέρα από τη διασύνδεση των εργαλείων μετρήσεων, είναι η αξιοποίησή τους με σκοπό την ανάδειξη κατάλληλων συμπερασμάτων έτσι ώστε η επιχείρηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες marketing ή και να δοθούν οδηγίες στο agency για τυχόν παραμετροποιήσεις στο website.

Το σωστό στήσιμο των εργαλείων μετρήσεων, λοιπόν, είναι απαραίτητο έτσι ώστε η επιχείρηση να αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις και τις επισκέψεις στο website ή eshop της, ενώ ταυτόχρονα κοστίζει και συνυπολογίζεται στην τελική τιμή της κατασκευής.

support-yellowizard

 

14. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Προτελευταίος παράγοντας και όσο ιδιαίτερος, τόσο και σημαντικός, καθώς δίχως αυτόν είναι δύσκολο ως και ανώφελο να εκτιμηθεί η αξία του κόστους της κατασκευής μιας ιστοσελίδας. Το γεγονός και μόνο ότι ένας επιχειρηματίας παίρνει την απόφαση να αποκτήσει η επιχείρησή του διαδικτυακή παρουσία αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός σε αυτό το ταξίδι, καθώς στις περιπτώσεις που ο ίδιος αντιμετωπίζει δυσκολία στο να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της online παρουσίας της επιχείρησής του, αναπόφευκτα θα ορίζει την ενέργεια αυτή ως υποτιμημένη στο μυαλό του, υποτιμώντας εξ αρχής τη δουλειά των επαγγελματιών που πρόκειται να τη δημιουργήσουν.

Και όταν μία δουλειά υποτιμάται ξέρουμε πολύ καλά, είτε αγοράζουμε πορτοκάλια είτε eshop, κατά πάσα πιθανότητα θα υπολείπεται σε ποιότητα σε ένα ή και παραπάνω από τα επίπεδα σχεδιασμού, υλοποίησης και υποστήριξης.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των ιστοσελίδων που έχουμε αναλάβει στη YelloWizard είναι projects που είχαν ξαναδημιουργηθεί πριν 1 ή 2 χρόνια και δεν ανταποκρίνονταν ούτε στις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών ούτε σε ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλειας και υποστήριξης.

15. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ

Τέλος, ζώντας στην ελεύθερη οικονομία, είναι σημαντικό πάντα να συνυπολογίζεται το γεγονός πως ο κάθε επαγγελματίας και η κάθε εταιρεία διαθέτουν διαφορετική εμπειρία, την κοστολογούν διαφορετικά και επιλέγουν να τιμολογούν ανάλογα τις υπηρεσίες τους.

Τελικά όμως…Πόσο κοστίζει ένα επαγγελματικό site;

Οι τιμές με τις οποίες έχουμε κοστολογήσει την πλειοψηφία των ιστοσελίδων που έχουμε αναλάβει στη YelloWizard κινείται μεταξύ 900€ και 2400€ και αν έχουμε δουλέψει κάπου σκληρά αυτό είναι η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που παρέχουμε παρέχουμε στους πελάτες μας. Ακόμη και πριν δώσουμε τα χέρια.

Πλέον γνωρίζετε πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Και είναι πολύ σημαντικό που δεν γνωρίζετε μόνο το ποσό που θα χρειαστεί να επενδύσετε, αλλά γνωρίζετε πλέον πως η επένδυσή σας είναι βασικό να βασιστεί σε ένα πλάνο με μετρήσιμα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Σας ενδιαφέρει ένας συνεργάτης εμπιστοσύνης, ένα digital agency που πλάι του μπορείτε να μεγαλώσετε ουσιαστικά την επιχείρησή σας. Είτε αυτό είναι η YelloWizard είτε κάποιο άλλο agency με βάθος γνώσεων στην ελληνική αγορά.

Προσοχή!

α) Η χαμηλή τιμή μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα. Παρόλα αυτά υπάρχουν agencies που παρέχουν και λογικές τιμές και αποδεδειγμένα άρτια αποτελέσματα, όπως εμείς. (μπορείτε να πλοηγηθείτε στα έργα μας)

β) Πριν καταλήξετε, κάντε έρευνα αγοράς. Επικοινωνήστε τουλάχιστον με 3 εταιρείες ζητώντας προσφορές, αναλύστε διεξοδικά τις ανάγκες σας και κυρίως αλληλεπιδράστε μαζί τους.

γ) Μην προχωρήσετε στην κατασκευή ιστοσελίδας αν δεν έχετε πειστεί πως η δουλειά σας, πλέον, εξαρτάται κατά πάρα πολύ από την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησής σας.

 

Κείμενο: Δημήτρης Φαργκάνης – CEO, Σύμβουλος ψηφιακής στρατηγικής, YelloWizard

 

Το άρθρο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε χωρίς τη χρήση κάποιου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης και αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας της YelloWizard.
Επίσης συντάχθηκε με περίσσιο σεβασμό σε κάθε συνάδελφο και δεν έχει σκοπό να μειώσει τη δουλειά κανενός.

Κοινοποίηση