Νέος κύκλος επιδότησης eshop!

Μπορώ να φτιάξω ή να αναβαθμίσω το eshop μου δωρεάν;

Ναι! Ο Β’ Κύκλος του προγράμματος ΕΣΠΑ “e-Λιανικό” χρηματοδοτεί την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος για επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικής που ανήκουν στις πολύ μικρές, μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το μέγιστο ποσό  χρηματοδότησης είναι 5.000€.

Η χρηματοδότηση αφορά  επιχειρήσεις που δεν ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του Α’ κύκλου του προγράμματος.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά:

 • Υφιστάμενες επιχειρήσεις, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019
 • Νεοσύστατες επιχειρήσεις, εφόσον έχουν συσταθεί από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τις επιχειρήσεις είναι:

 • να δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού με όπως περιγράφονται στο Παράρτημα Χ της Προκήρυξης) είτε ως κύρια δραστηριότητα στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
 • να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες.
 • να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
 • οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.
 • να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.

Η επιχείρηση δεν πρέπει να ανήκει σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων (π.χ. franchising, shop in shop, κλπ).

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορεί να γίνει έως και 6 μήνες μετά από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Προλαβαίνω να κάνω αίτηση;

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 9 Ιουλίου 2021 και τελειώνουν στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τα επενδυτικά τους σχέδια στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (το αναλαμβάνει η YelloWizard για εσάς δωρεάν) και εφόσον λάβουν την απόφαση ένταξης, θα έχουν 6 μήνες στην διάθεση τους για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος και την υποβολή των τελικών δικαιολογητικών.

Τι πρέπει να κάνω;

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και έλα σε επαφή με τους επαγγελματίες της YelloWizard.

Η εμπειρία μας στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων, e-shops και του διαδικτυακού μάρκετινγκ, μας επιτρέπει να κατανοούμε σε βάθος τις ανάγκες του επιχειρηματία.

Η yelloWizard αναλαμβάνει εκ μέρους σας – δωρεάν – την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και παρακολουθεί την πορεία της. Όλες οι συνεργασίες της YelloWizard βασίζονται στην αμεσότητα και την εμπιστοσύνη με τους επιχειρηματίες.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο συνεργασίας;

 • Διεκπεραίωση της διαδικασίας υποβολής φακέλου για το πρόγραμμα.
 • Στρατηγικός σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματος, ώστε η λειτουργία του να φέρει στην επιχείρηση τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 • Σχεδιασμός και κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος.
 • Κατοχύρωση domain name (με κατάληξη .gr) για 2 έτη.
 • Πακέτο φιλοξενίας του ηλεκτρονικού καταστήματος για 1 έτος.
 • Υποστήριξη του ηλεκτρονικού καταστήματος για 1 έτος.

Επικοινωνήστε με τη YelloWizard στο 2310 407 539 ή στο contact@yellowizard.gr για να μάθετε λεπτομέρειες!

Δείτε ολόκληρη την Πρόσκληση χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ